Bowine Michel benoemd tot duo raadslid CDA

18 september is Bowine Michel door burgemeester Halsema beëdigd en geïnstalleerd als duoraadslid voor het CDA Amsterdam. Als nummer 10 op de kandidatenlijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heeft Bowine zich ingezet voor een eerlijke erfpacht en tegen de uitverkoop van de openbare ruimte voor commerciële activiteiten. Tijdens deze raadsperiode zal ze het CDA vertegenwoordigen in de raadscommissie Zorg, Jeugdzorg en Sport (ZJS).

Bowine, die als revalidatiearts werkt in Amsterdam-Noord, werd oorspronkelijk bij de lokale CDA-afdeling actief vanwege de strijd tegen de oneerlijke erfpachtregeling. ‘Het klikte,’ vertelt ze. ‘Ik voelde mij direct thuis bij het CDA. Een brede middenpartij die de mens centraal stelt en houdt van de nuance. En de mensen bij het CDA zijn echt leuke mensen, die nadenken over wat ze willen bereiken voor de stad.’

Zorgen om zorg
Oorspronkelijk bemoeide Bowine zich vooral via Twitter met de lokale politiek. Nu zit ze als duoraadslid direct tegenover wethouder Kukenheim, verantwoordelijk voor (jeugd)zorg- en sportbeleid. ‘Veel taken in de zorg zijn van het Rijk naar de gemeente geschoven. Het loopt allemaal nog niet zoals het zou moeten.’

Contact informatie Bowine Michel